Video: Benen en billen trainen in de sportschool

Vandaag laat Merel jullie zien hoe ze haar benen traint in de sportschool. Het is belangrijk om te weten dat als je deze oefeningen niet goed uitvoert je spieren kan blesseren. Als je twijfelt of je wel voldoende kennis hebt over de oefeningen zorg er dan voor dat iemand vanuit de sportschool je hierbij begeleidt.

Voor elke oefening is het belangrijk om de spiergroep eerst op te warmen. Je doet daarvoor 1 set van 20 herhalingen met een gewicht waarmee je na 20 herhalingen nog niet moe bent. De gewone sets doe je met een gewicht waarmee je het aantal herhalingen net kunt doen. Als je 15 herhalingen moet doen dan moeten de 14de en 15de herhaling echt veel moeite kosten. Als je de 15 herhalingen niet haalt dan moet je een wat lichter gewicht pakken. Haal je de 15 herhalingen heel makkelijk dan moet je het gewicht wat verzwaren.

7,5 minuut warming up – crosstrainer
4 X 15 Legpress
4 X 15 Squats
4 X 15 Leg extension
4 X 15 Glutes (beide benen)
4 X 15 Leg curls
4 X 20 Calves
4 X 20 Adduction
4 X 20 Abduction
Strekken

Lizzy van der Hofstad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *