10x fitgirlproblems

Een fitgirl zijn is natuurlijk hartstikke leuk. Je maakt een sprongetje van blijheid als je progressie ziet, je draagt vaker sportkleding dan normale kleding en de sportschool is je tweede thuis. Herkenbaar? Voor ons wel! Wij vinden het dan ook alleen maar leuk om onszelf een fitgirl te noemen. Maar of dat nou altijd even gunstig is? Vandaag delen wij 10 ‘problemen’ die je als fitgirl wel eens tegenkomt. Laat het weten als het voor jou ook zo herkenbaar is!

1. Als je veel sport, dan zweet je ook veel. Dat is een goed teken. Maar aan de andere kant: je kunt je haren blijven wassen! Je zit nou niet bepaald te wachten op slierten haar die als spaghetti langs je hoofd hangen. Nee, buiten de sportschool willen we er ook graag leuk uit zien! #teamdroogshampoo

2. Wij vrouwen doen alles voor mooie benen en billen, niet waar? Hoewel we die legday de dagen erna wel kunnen vervloeken, mag het resultaat er wezen. Eén probleempje: alle broeken zitten bij je bovenbenen en billen te strak, terwijl ze bij je heupen juist los zitten. Jep, met recht een fitgirlproblem.

3. “Heb je nou alweer honger?!” Eh, oeps. Misschien krijg je dit ook wel eens van vrienden of familie te horen. Maar je traint natuurlijk veel, verbrandt meer en je spieren hebben ook veel eten (eiwitten!) nodig om te kunnen groeien. Alles voor de gains!

4. De hele dag door naar de wc moeten omdat je zoveel water drinkt. Tja, hydratatie is nou eenmaal belangrijk!

5. Borsten zijn hartstikke mooi en vrouwelijk, maar sinds je zo veel sport is er maar weinig van over. Dat noemen ze toch zoiets als low-fat ;)?

6. Traplopen na legday. Oh god please no. Tja, het kan gebeuren dat je zoveel spierpijn hebt dat je gewoon echt niet normaal kunt lopen. Familie en vrienden lachen je uit, maar wat kan jou het schelen? Je weet in ieder geval dat je goed je best hebt gedaan, en hard werken wordt beloond!

7. ‘Wil je bodybuilder worden?’ ‘Pas maar op dat je niet te breed wordt!’ ‘Straks ga je nog op een vent lijken!’ Reacties die je wel eens kunt krijgen als jij trots vertelt dat je beste vrienden bent geworden met het krachthonk in de sportschool. Het is een oppervlakkig beeld, maar jij weet gelukkig wel beter. Want die mooie ronde billen heb je toch echt te danken aan krachttraining…

8. Je sport-bh uittrekken na een workout lijkt altijd een onmogelijke opgave. Help, iemand?!

9. Je hebt je hele kast al volhangen met sportkleding en je hebt meer sportschoenen dan normale schoenen. Maar die nieuwe Nike’s, nee… die moet je ECHT hebben! Voor de afwisseling toch ;)?

10. Over sportkleding gesproken… Je moeder wordt gek van je als je weer eens een nieuwe lading sportkleding in de was gooit. Wasjes draaien is voortaan een dagtaak geworden. Sorry, mam!

Dit zijn fitgirlproblems die voor ons heel herkenbaar zijn. Weten jullie nog een leuke?

Lizzy van der Hofstad

2 Comments

  1. Jaaaa..
    hier herken ik mezelf helemaal in terug vooral de verslaving voor nieuwe sportkleding wordt steeds meer.
    Krachttraining zorgt juist voor het mooie strakke resultaat.
    Ik denk vaak bij mezelf die vrouwen die je alleen maar ziet zweten op de cardioapparaten je moest is weten wat ik weet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *