Een pizza maar dan gezonder

IMG_3245

Deze tip was een toppertje op Instagram en daarom verdient ‘ie ook een eervolle vermelding op onze blog! We hebben allemaal wel eens zin in pizza, maar dat is helaas niet zo gezond als we het zelf zouden willen. Daarom moet je soms een beetje creatief zijn om toch te kunnen genieten van wat lekkers. Daarom hebben wij bedacht om als vervanger van een pizzabodem een meergranen wrap te gebruiken. Dit is lekker luchtig en komt super dicht in de buurt van een echte pizza! Deze wraps kun je trouwens gewoon bij de Albert Heijn kopen.

Vervolgens is het super makkelijk: maak een sausje van tomatenpuree en een lepel rode pesto, smeer dit uit over de wrap en beleg hem met wat jij lekker vindt. Probeer daarbij bewuste keuzes te maken. Veel groenten zijn natuurlijk gezonder dan vette dingen zoals ham en salami. Kaas is ook erg lekker, maar probeer de hoeveelheid te beperken en kies voor een lichte variant. Aanraders voor beleg? Paprika, champignons, courgette, mozzarella, feta en vergeet ook zeker geen lekkere kruiden zoals basilicum!

Klaar met beleggen? Doe de wrappizza’s zo’n 10 minuutjes in een voorverwarmde oven op 200 graden. Houd ze wel in de gaten, want het kan snel gaan en je wilt natuurlijk geen verbrande pizza. Smakelijk eten!

Lizzy van der Hofstad

One Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *