Recept: kwarkbollen

Wij vinden het altijd heel leuk om nieuwe recepten uit te proberen. Op de blog van Jenny kwamen we een recept voor kwarkbollen tegen en het leek ons leuk dit te maken. Het is echt super lekker en een perfecte snack voor mee naar school. Dus als je je een keer verveelt op een zondag: maak kwarkbollen zodat je lekkere snacks hebt!

Wat heb je nodig?

  • 250 gram tarwebloem
  • 250 gram kwark (wij hebben de 0% vet aardbei kwark van Optimel gebruikt, maar je kunt de soort kwark nemen die je lekker vindt!)
  • 150 gram rozijnen
  • 2 eieren
  • 1 eetlepel olijfolie/kokosolie
  • 1 eetlepel bakpoede
  • Snufje zout

kwarkbollen1

IMG_0156 

Het is super simpel. Je begint allereerst met het wellen van de rozijnen. Doe hiervoor de rozijnen in een schaaltje met warm water en laat dit een kwartiertje staan. Dit is heel belangrijk, want anders verbranden ze. Vervolgens verwarm je oven voor op 180 graden. Doe de bloem, kwark, eieren, olie, bakpoeder en een snufje zout bij elkaar in een kom en mix het door elkaar. Voeg hier de rozijnen aan toe zodat je een echt beslag krijgt. Verdeel het beslag in hoopjes op een bakplaat en plaats het geheel voor 20 minuten in de oven. En klaar zijn je kwarkbollen! Lekker zoet, zacht van binnen en het stilt de honger! Wat ons betreft zeker een aanrader.

Lizzy van der Hofstad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *