Workout: Hoelahoepen

Wij zijn zelf veel bezig met krachttraining in de sportschool, maar je hoeft natuurlijk echt niet alleen dat te doen om jezelf een fitgirl te noemen. Er zijn zo veel meer sporten en workouts die je kunt doen en het leek ons leuk om zo nu en dan iets anders in de spotlight te zetten. Met vandaag: hoelahoepen! Ken je het nog van vroeger? Als klein meisje hebben we de nodige uren doorgebracht met onze roze glitterhoepel. Maar wist je dat het ook een hele goede workout is en dat je er flink je buikspieren mee traint? Wij zijn fan!

hoopityourself_jennie

Op het sportfestival Buiten Adem kwamen we in contact met Jennie (zie hierboven). Zij heeft samen met Robin een webshop met hoepels: HoopItYourself. Jennie is zelf helemaal fan van het hoelahoepen en heeft er flink wat centimeters in haar taille mee verloren. Op hun webshop Hoop It Yourself kun je handgemaakte en opvouwbare hoepels voor volwassenen bestellen. Je kunt de hoepel dus overal mee naartoe nemen! Wij hebben ervan geproefd tijdens het sportfestival en we vonden het erg leuk om te doen. Het is vooral leuk om met meerdere mensen tegelijk te doen. Je kunt dan gezellig kletsen en hoepelen tegelijk, en dan ben je zo wat uurtjes verder! Maar het kan natuurlijk ook op je kamer terwijl je een serie aan het kijken bent. Het is maar net wat je leuk vindt.

Waar is het hoepelen nou precies goed voor? Je verbrandt calorieën tijdens het hoepelen en omdat je je buik aangespannen moet houden om te hoepelen, train je dus ook je buikspieren. Je kunt ook je eigen workouts in elkaar zetten, door bijvoorbeeld squats en lunges te doen tijdens het hoelahoepen. Super leuk!

En, is het hoelahoepen wat voor jullie? Wij vonden het echt een leuke ervaring, je voelt je meteen weer een klein meisje en dat terwijl je ook nog eens goed bezig bent. Als je meer informatie wilt over hoelahoepen of graag een eigen hoepel wilt, dan verwijzen wij je door naar Hoop It Yourself!

 

Lizzy van der Hofstad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *