5 leuke sportapps voor op je smartphone

Tegenwoordig kunnen we niet meer zonder onze mobiele telefoon. We nemen hem overal mee naartoe, dus vaak ook de gym! Wij gebruiken het vaak om muziek te luisteren, maar wist je dat er ook een aantal leuke apps zijn voor het sporten? Wij delen er vandaag 5 met jullie!

niketrainingclub

Nike Training Club

Super leuke app vol met workouts die ontwikkeld zijn door personal trainers van Nike. Er zijn verschillende categorieën: beginner, gemiddeld en gevorderd. Dus voor ieder wat wils! Iedere oefening wordt voorgedaan met foto’s en videos en motiverende woorden van de personal trainer. Ook staat er voor iedere workout er het aantal verbrandde calorieën bij. Je kunt kiezen uit workouts met cardio, met lichte gewichten voor definite, met wat zwaardere gewichten voor kracht en 15-minuten workouts om bepaalde lichaamsdelen aan te pakken. Super handig!

Runkeeper

Een ideale app als je houdt van hardlopen! De app houdt via gps bij welke route je gelopen hebt, wanneer en wat je tempo was. Ondertussen hoor je ook als je bezig bent hoe ver je al hebt gelopen. Je kunt je eigen presentaties vergelijken met die van vrienden door middel van verschillende grafieken.

Sworkit

Deze app is gemaakt voor mensen die weinig tijd hebben om te sporten. De app bevat bodyweight workouts met een hoge intensiteit waarvan je zelf de lengte kan kiezen. Heb je maar 5 minuten tijd? Dan kun je een korte workout doen. Heb je veel tijd (bijvoorbeeld een uur), dan zijn daar ook workouts voor. Er zijn verschillende soorten workouts: kracht, cardio, yoga of stretchen. Deze kun je volgen door middel van video’s. Je kunt zelf ook een workout maken met de app.

runtastic

Runtastic Six Pack Abs

Door het doen van alleen buikspieroefeningen krijg je echt geen sixpack. Daarvoor zul je toch echt op je voeding moeten letten. Maar het trainen van je core is natuurlijk nooit een slecht idee! De Runtastic Six Pack Abs staat vol met goede oefeningen voor de buikspieren. Je kunt je eigen trainer kiezen en door middel van een stem worden je reps geteld. Er zijn ook video’s voor de juiste uitvoering van iedere oefening.

Cody

Cody is een ideale app om je vooruitgang te registreren. Dus bijvoorbeeld tijd, afstand, gewicht locatie en wat je maar wilt eigenlijk! Je kunt deze gegevens delen met vrienden en je kunt het zelf volgen via tijdlijnen, statistieken en hoogtepunten. Perfect als wat motivatie nodig hebt! Er zit ook een ingebouwde virtuele fitnesscoach in waar je advies en motivatieberichtjes van kunt ontvangen.

Gebruiken jullie apps tijdens het sporten?

 

Lizzy van der Hofstad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *