Recept: pizza van zoete aardappel

Pizza lovers opgelet! Vandaag delen wij weer een heel lekker en gezond pizza receptje met jullie:) We love pizza, jij ook? Helaas is het eten van pizza niet zo gezond, maar gelukkig zijn er genoeg healthy recepten om pizza te maken. We lieten eerder al een keer zien hoe je een wrap heel makkelijk kan omtoveren in een lekkere pizza en vandaag delen wij hoe je doormiddel van zoete aardappel een heerlijke bodem voor je pizza kunt maken. Wij hebben dit recept via een vriendinnetje en het is echt de moeite waard, dus daarom delen wij hem graag met jullie!

0e82314c-28bc-4cd2-9621-340ec70c967f

Wat heb je nodig (2 personen)?
Voor bodem:
-500 gram zoete aardappel
-100 gram speltbloem
-2 eieren

Voor de tomatensaus:
-140 gram tomatenpuree
-4 eetlepels pesto (deze kan je naar smaak toevoegen)

Als topping:
Groenten, kaas en vlees dat je zelf lekker vindt. Aan de hand van dit kan je het net zo (on)gezond maken als je zelf wilt:)
Voorbeeld:
-Geraspte kaas
-Parmaham
-Courgette
-Tomaten
-Champignons
-Rucola

Hoe maak je het?
Schil de zoete aardappels af, snijdt ze in stukjes en kook ze gaar. Giet ze vervolgens af en laat ze goed opdrogen (zo droog mogelijk, anders wordt de bodem waterig). Verwarm de oven voor op 200ºC.  Prak de zoete aardappel vervolgens fijn en voeg het speltbloem en de eieren toe. Roer het geheel goed door elkaar, het moet eruit zien als een grote deegbal. Als hij te vochtig is kun je er nog wat bloem aan toevoegen, maar dit komt tijdens het bakken nog goed. Bekleed vervolgens de bakplaat met bakpapier en rol het zoete aardappel mengsel hierop uit. Bak de bodem vervolgens in 30 minuten gaar. Ondertussen kan je de tomatensaus maken. Dit is super makkelijk: je hoeft alleen de tomatenpuree en de pesto door elkaar te roeren. Ook kun je alvast de groenten (en eventueel het vlees en de kaas) snijden. Als de bodem gaar is kun je de tomatensaus eroverheen verdelen en hem vervolgens beleggen met je toppings. Doe deze vervolgens nog 5 tot 8 minuten in de oven en smullen maar!

Hebben jullie al eens een pizza van zoete aardappels gegeten? Wat is jullie favoriete ‘healthy’ pizza recept?

 

Merel de Goijer

One Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *