Recept: courgetti met kip en pesto

Een paar dagen geleden maakte ik voor het eerst ‘courgetti’. Ik had het bij mijn ouders al een aantal keer gegeten en vond het erg lekker dus wilde er graag zelf mee experimenteren. Ik vond het er altijd zo ingewikkeld uit zien en dacht dat het veel werk zou kosten, maar dat valt echt reuze mee. Wanneer je een spiraalsnijder hebt is dit een fluitje van een cent. Ik maakte een variatie met kip, pesto, champignons, tomaatjes, rucola en wat pijnboompitjes. Het was echt heeeerlijk! Daarom deel ik hem graag met jullie:)

3af4796c-786a-482e-a6cc-d47235c0e031

 

Wat heb je hiervoor nodig (2 personen)?
-2 courgettes
-pesto
-kipfilet
-cherry tomaatjes
-champignons
-rucola
-pijnboompitjes
-kokosolie

Hoe maak je het?
Doe als eerst de courgettes door een spiraalsnijder (je haalt ze hier als een soort van puntenslijpbeweging doorheen). Snijdt vervolgens de andere groenten en de kip. Bak de kip in wat kokosolie en twee eetlepels pesto (bijna) gaar, doe vervolgens de champignons erbij en op het laatst de cherrytomaatjes (en als je het lekker vindt wat extra pesto/olijfolie). Bak ondertussen in een andere pan de courgetti in wat kokosolie. Ik bak deze zelf maar een paar minuutjes omdat ik wel vind dat de courgetti nog een beetje een ‘bite’ moet hebben. Als je het lekker vindt kun je de pijnboompitjes even roosteren. Leg de courgetti vervolgens op een bord en schep de saus erover. strooi er tenslotte een handje rucola en wat pijnboompitjes over je courgetti. Yum, deze is echt heeeel erg lekker!

Hebben jullie als eens courgette gegeten? Wat is jullie facoriete recept?

Merel de Goijer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *