Recept: springrolls

Afgelopen week maakten wij voor het eerste springrolls. Kennen jullie deze al? Wij zagen daar zoveel leuke en mooie plaatjes van voorbij komen, dat we ze graag een keer zelf wilden maken. Naast dat ze er mooi uit zien, zijn ze ook nog eens super gezond! En je kunt ze net zo lekker maken als je zelf wilt:) Ideaal dus! Helaas zagen die van ons er wegens tijdgebrek niet zo mooi uit als op de plaatjes, maar lekker waren ze zeker wel! De springrolls worden gemaakt van rijstvellen. In de rijstvellen kun je een vulling doen die je zelf lekker vindt. Wij hadden sprinrolls met kip gemaakt en springrolls met garnalen en avocado. Onze springrolls zagen er zo uit:

1448573648578

Wat heb je nodig?
-rijstvellen
-noedels
-worteltjes
-kip
-garnalen
– avocados
-komkommer
-taugee
-cashewnoten
(wij hadden nog een zak groenten met champignons)

Hoe maak je het?
Snijdt de kip in kleine reepjes en bak deze in wat kokosolie gaar. Het is lekker om de kip te kruiden met bijvoorbeeld cajun of kip kruiden. Kook ondertussen de noedels en snijdt alle groenten in kleine reepjes. Als je een roerbakmix toe wilt voegen bak deze dan ook even kort gaar. Als alles gesneden is  kun je de rijstvellen in een bakje met warm water doen. Als deze heel dun en slap zijn kun je de groenten, vlees (of vis) en de nootjes erin leggen en deze oprollen en dichtvouwen.  Het is lekker om in een beetje sojasaus of chilisaus de dippen!

Hebben jullie al eens springrolls gemaakt? Wat is jullie favoriete recept?

Merel de Goijer

One Comment

  1. Oeh, dit heb ik altijd al eens willen maken! Ziet er heerlijk en gezond uit. En heel veel variaties mogelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *