Smoothie bowl

Smoothie bowls zijn de laatste tijd best populair en wij begrijpen wel waarom: het is heerlijk als ontbijt of lunch! En tja, het is ook heel eenvoudig te maken. De naam zegt het al: smoothie in een schaaltje. Je kunt dit maken met alles wat je lekker vindt en je kunt het ook garneren met wat je lekker vindt. Het belangrijkste is om de ‘smoothie’ niet te dun te maken, maar net zo’n dikte heeft dat de topping erop kan blijven liggen. Wij delen vandaag ons favoriete recept!

IMG_3065

Wat heb je nodig:

  • 2/3 banaan
  • Pakje fruit uit de diepvries, bij deze gebruiken we een combinatie met bessen en frambozen
  • 5 eetlepels kwark/yoghurt
  • Beetje melk om het wat dunner te maken
  • Voor de topping: mango, overige banaan en een zonnebloempittenmix

Wat ik meestal doe: de banaan, het fruit en de kwark mixen in de blender. Zorg wel dat je blender tegen het bevroren fruit kan, laat het eerst anders even ontdooien. Maar ijskoud is het wel het lekkerst! Als je dit gemixt hebt, moet je even naar de structuur kijken. Is ‘ie te dik, dan kun je nog wat melk toevoegen. En dan kun je het in een schaaltje doen en het garneren met wat je lekker vindt. Het is echt een aanrader om eens te maken!

IMG_3060

Lizzy van der Hofstad

2 Comments

    • Haha zal ik eens wat vertellen: ik heb gisteren nog even jouw fotografie artikel na zitten lezen haha. Dus bedankt 😛

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *