Video: oreocheesecake

Cheating like a boss! Cheaten hoort er natuurlijk ook bijJ Daarom delen we vandaag een van onze favoriete ‘cheatreceptjes’ met jullie: de oreocheesecaketaart. Hij is echt heeeeel erg lekker, dus probeer hem zeker eens uit!

Wat heb je nodig?
– 2,5 rollen oreo
– 400 ml slagroom
– 200 gram suiker
– 400 gram monchou
– 150 gram volle kwark
– 75 gram boter
– springvorm
– bakpapier

Hoe maak je de taart?
Bekleed als eerst de springvorm met bakpapier. Begin daarna met de bodem. Smelt hiervoor 75 gram boter in een pan en doe deze samen met 1 rol oreokoekjes in de blender. Als dit een glad mengsel is giet je dit in de springvorm en zet je deze alvast (afgedekt) in de koelkast. Ga vervolgens verder met het mengsel. Klop 400 mililiter slagroom stijf met 200 gram slagroom. Zorg dat de monchou op kamertemperatuur is en doe deze daar vervolgens bij. Klop het tot een glad mengsel zonder klontjes. Roer vervolgens de kwark er doorheen en verkruimel tenslotte 8 oreokoekjes door het beslag. Haal de bodem uit de koelkast en zet de overige oreokoekjes aan de buitenkant van de springvorm neer. Laat er wel een paar over ter garnering! Giet vervolgens het mengsel erbij en laat dit minstens vier uur (het liefst een hele nacht!) opstijven in de koelkast. Als hij klaar is kan je er ter garnering nog wat oreokoekjes of cacoapoeder overheen strooien.

Merel de Goijer

One Comment

  1. hells yeah. i love cotnchiia pibil. we used to make it all the time and haven’t in awhile. thanks for the reminder. can i lay down in that banana leaf bed?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *