Lunchtip: tosti met geitenkaas en smoothie

Soms is het leuk om net wat meer tijd te nemen voor je lunch. Bijvoorbeeld op een vrije dag! Zo maakte ik vandaag een heerlijke tosti met daarbij een smoothie. Makkelijk om te maken, gezond en vullend! Tosti’s zijn altijd goed om te maken als je nog wat oud brood hebt. Je kunt er eigenlijk in doen wat je wilt, maar deze is echt een aanrader.

Dit heb je nodig voor de tosti:

  • (Volkoren) brood
  • Geitenkaas in plakjes
  • Spinazie
  • Pesto
  • Halve avocado

Hmm deze tosti smaakt zo lekker! Je begint met twee sneetjes brood en besmeert deze met een beetje pesto. Leg er vervolgens een plakje geitenkaas op, een halve avocado in stukjes gesneden en wat blaadjes spinazie. Dit doe je een paar minuutjes in de pan of een tosti apparaat. Tadam! De binnenkant is lekker zacht en de buitenkant knapperig. Warme avocado klinkt trouwens misschien een beetje raar, maar het smaakt echt heel erg goed!

Dit heb je nodig voor de smoothie:

  • 1 banaan
  • half doosje aardbeien uit de diepvries
  • beetje yoghurt naar smaak

Een kind kan de was doen, zo makkelijk is deze smoothie! Je doet de ingrediënten in de blender en mixt dit door elkaar. Als je de smoothie iets te dik vindt, kun je er nog wat water bij doen. Een lekker frisse smoothie, die goed in combinatie is met deze tosti. En het ziet er ook zo vrolijk uit, vind je ook niet?

 

Lizzy van der Hofstad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *