Recept: gezonde appeltaart

Wat te maken voor wanneer je iets te vieren hebt en je het gezond wilt houden? Zelf houd ik heel erg van appeltaart en daarom maakte ik een gezondere variant van appeltaart. De appeltaart is echt super lekker geworden en zeker de moeite waard om eens te maken:)

IMG_2926

Wat heb je nodig?
Agave siroop
50 gram Ruwe rietsuiker (kokosbloemsuiker kan ook)
5 Appels (elstars)
3 Eieren
Rozijnen (naar wens)
Kaneel
4 eetlepels Kokosolie
250 gram Speltmeel

Hoe maak je het?
Appeltaart 1
1. Verwarm de oven eerst voor op 180°C
2. Bedek de onderkant van de bakplaat met bakpapier en vet de zijkanten in met kokosolie
3. Smelt de 4 eetlepels Kokosolie op laag vuur en giet deze in een grote bak
4. Voeg hier 3 eieren, 250 gram speltmeel en 50 gram ruwe rietsuiker aan toe
5. Kneed dit tot een deegbol (als het deeg te vochtig is kun je er wat extra speltmeel aan toevoegen en als het deeg te droog is nog wat extra kokosolie)
Appeltaart 2

6. Week de rozijnen in lauwwarm water en begin met het snijden van de (5) appels
7. Voeg hier vervolgens de rozijnen en wat kaneel aan toe
8. Als je het lekker vindt kun je er ook nog wat agave siroop aan toevoegen (dit maakt het iets zoeter)
9. Strooi ook nog wat kaneel over het deeg
10. Kneed het deeg tot een grote plak en vul de bakvorm hiermee (houd nog een klein stukje over om bovenop te leggen)
11. Doe het mengsel van de appelstukjes met de rozijnen hier op
12. Van het overgebleven balletje deeg maak je nog wat strookjes en deze leg je bovenop de taart
13. Als je de taart wilt laten glanzen kun je er nog wat (rauw)ei aan de bovenkant op het deeg doen
14. Zet de taart vervolgens 55 minuten in de oven op 180°C
15. Laat hem afkoelen en smullen maar!

Merel de Goijer

One Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *