Voor de eerste keer krachttraining in de sportschool…. Onze tips!

Het internet staat er tegenwoordig vol mee: als je een strak lichaam wilt met ronde billen moet je de hardloopschoenen in de kast zetten en aan de slag met krachttraining. Squats, deadlifts en lunges zijn termen die je dan vast wel eens voorbij hebt horen komen. En dan? De eerste keer naar de sportschool in het krachthonk. Spannend! Inmiddels kunnen wij het ons tweede thuis noemen en zijn we ervan overtuigd dat het nergens voor nodig is om dat ‘eng’ of ‘spannend’ te vinden!

Schermafbeelding 2016-01-12 om 21.03.04

Want ja, voor alles is een eerste keer en dus ook voor ons. Wisten wij meteen hoe alles precies werkte en hoe je een oefening goed moet uitvoeren? Nee! En nog steeds weten we nog steeds niet alles en is onze houding ook niet altijd perfect. Dat maakt ook niet uit, want juist dat leerproces maakt het leuk. Een nieuwe oefening leren, je prestaties verbeteren… Dat maakt het heel uitdagend en het allerleukste: je raakt eraan verslaafd als je verschil begint te merken! Want dat ga je zeker zien door middel van krachttraining!

Wat het allerbelangrijkste is om in je oren te knopen, is dat je naar de sportschool gaat voor jezelf. Dus ben vooral niet te veel bezig met wat anderen van je denken. Iedereen gaat naar de sportschool om aan zijn lichaam te werken, jij dus ook! En het krachthonk is daarvoor dé place to be! Wees vooral niet geïntimideerd door de mannen die aanwezig zijn. Zij waarderen het alleen maar dat een stoere chick zoals jij met de gewichten aan de slag gaat en ze zijn vaak ook nog eens heel behulpzaam. Dus weet je iets niet, kan je iets niet vinden of heb je hulp nodig? Just ask! Wie weet houd je er nog een leuk contact of trainingsmaatje aan over.

Schermafbeelding 2016-01-12 om 21.04.04

Want dat brengt ons meteen bij het tweede punt: samen sporten is zoveel leuker! En wij kunnen het weten, want we zijn de Best Fit Friends! Je kunt elkaar motiveren, helpen en controleren. Ik vind het altijd heel fijn als Merel mijn houding corrigeert, want ik heb het vaak niet eens door als ik bijv. een te holle rug heb. Dan doe je een oefening verkeerd en heb je ook een vergroot risico op blessures. En dat wil je niet! Het is ook gewoon heel gezellig, lekker trainen en ondertussen bijkletsen. Wij vinden het dé ideale ontspanning! Je kunt natuurlijk ook met je partner gaan trainen of samen met een vriend. Misschien ken je wel iemand die veel aan krachttraining doet en die wel een keertje met je wilt gaan trainen. Dan is het misschien toch minder eng om de volgende keer in je eentje die drempel over te stappen.

Schermafbeelding 2016-01-12 om 21.02.03

En zoals we al zeiden: het hoeft helemaal niet eng te zijn. Onthoud: iedereen maakt fouten. En van fouten kun je leren! Zoals genoemd zijn er altijd wel mensen die je willen helpen en vrienden of vriendinnen waarmee je kunt trainen. Heb je die niet? Als je actief bent op Instagram leer je zo een hoop andere fanatieke sporters kennen, het is een hele leuke community. En het voordeel van internet is dat er ook nog eens heel veel informatie te vinden is over krachttraining, voeding, welke oefeningen je kunt doen en hoe het lichaam precies werkt. Super interessant en daar kan je heel veel van leren. En wij hopen met onze videos en blogs jullie ook altijd te motiveren en inspireren!

Laat het bij de comments weten als jullie net als ons ook vaak in het krachthonk op de sportschool te vinden zijn!

Lizzy van der Hofstad

2 Comments

  1. Ik doe 3x per week krachttraining en vind het nog steeds raar af en toe. Bij met name de armen heb in het idee aangekeken te worden, wat in daar kom doen. Ik ga wel met een vriendin want dat is inderdaad leuker en dan voel ik me meer op mijn gemak. Nu heb ik een online coach dus ik weet hoe de oefeningen moeten. Ik heb een laat keer gehad dat de mannen de allerbeste bedoelingen hebben maar al een paar keer ‘verkeerde’ uitleg gehad, of nouja door hun uitleg gebruikte in mijn spieren eigenlijk maar half. Dus ook de mannen weten het niet altijd 😉

    • Hey Ellen! Ah lekker laten gaan! Fijn dat je met een vriendin kunt sporten! En het is ook niet zo niet dat alle mannen het weten, maar het zijn meer tips voor vrouwen die de eerste keer krachttraining willen doen en nog niet zo goed weten hoe of wat :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *