Kipburger XXL

Burgers hoeven helemaal niet ongezond te zijn, dat bewijst deze super lekkere kipburger wel weer! Tijdens het leren voor mijn tentamens heb ik altijd extra veel honger en dit keer super zin in een burger. Daarom besloot ik weer eens wat nieuws uit te proberen: deze kipburger XXL! Hij was zoooooo lekker en ook nog eens gezond. Echt een aanrader voor als je zin hebt in een gezonde burger.

IMG_3832

Wat je nodig hebt voor twee personen:
Een pakje spelt pita broodjes
2 Kipfilets
3 Tomaten
1 Rood uitje
1 Pakje (gekruide) tomatenpassata
1 Avocado
1 Eetlepel kwark
1 Eetlepel chilisaus
2 Eieren
Cajun kruiden (of kipkruiden)

Hoe maak je het?
Verwarm de oven voor op 180°C. Snijdt de kipfilets horizontaal door midden. Kruidt deze vervolgens met Cajun kruiden en bak deze in wat kokosolie gaar. Snijdt ondertussen het uitje en de tomaten in kleine stukjes en maak hier met een paar eetlepels tomatenpassata een salsa van. Pureer vervolgens de avocado met een staafmixer en doe hier een eetlepel kwark en een eetlepel chilisaus bij. Doe de Pita broodjes in de oven en bak ondertussen de eieren. Snijdt de pita broodjes horizontaal en bedek deze eerst met een laagje tomatensalsa, leg hier vervolgens een kipfilet op, daarna de avocado spread, dan het gebakken ei en tenslotte de andere helft van het Pita broodje. Je kipburger XXL is klaar!

Tip: ook lekker met zoete aardappelfrietjes uit de oven!

Merel de Goijer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *