proteïne bananenbrood met bosbessen

Een lekkere plak bananenbrood blijft een perfect gezond tussendoortje:)  Sinds ik op mijn voedingswaarde ben gaan letten, heb ik geconstateerd dat er weinig eiwitten in een bananenbrood zitten. Omdat ik nu actief bezig ben met mijn spieropbouw is het belangrijk dat ik om de twee uur voldoende eiwitten eet. Daarom probeerde ik een nieuw ‘eiwitrijk’ recept voor bananenbrood uit. Dit pakte echt heeeeel erg goed uit. Door de eiwitpoeder is het brood zoeter en smaakt het gewoon naar een lekkere cake. Wat willen we nog meer?! haha!

5aae2e67-6db4-48ad-9479-abcd951396c4

Wat heb je nodig?
-2 bananen
-2 eieren
-250 gram boekweitmeel
– 200 gram blauwe bessen
– 100 mililiter magere yoghurt
-1 zakje bakpoeder
-2 scoops proteïne poeder vanille of banaan (zelf gebruik ik de proteïne poeder Syntha 6 van BSN)

Hoe maak je het?
Verwarm de oven voor op 220°C. Begin met het pureren van een banaan (de ander heb je later nodig). Voeg vervolgens de eieren, het boekweitmeel, de bakpoeder en de yoghurt toe. Klop dit mengsel tot een mooi glad beslag/deeg. Als het mengsel te dik is, voeg er dan yoghurt aan toe en als het te dun is, voeg er dan boekweitmeel aan toe. Klop de proteïne poeder erdoorheen en roer als laatst de bosbessen door het mengsel. Vet het cakeblik in met kokosolie en giet het mengsel hier in. Snijdt de over gebleven banaan horizontaal door het midden en leg deze bovenop. Zet de cake vervolgens 45 minuten op 220 graden in de oven. Hij is klaar als het mengsel niet meer aan een sateprikker blijft plakken als je deze in de cake prikt.

Ik vind deze cake echt heel erg lekker en ben benieuwd wat jullie ervan vinden dus laat zeker even iets weten als je hem geprobeerd hebt!  Als je er een foto op Instragram van plaatst tag ons dan zeker even want dat vinden we super leuk om te zien:) 

 

 

 

Merel de Goijer

5 Comments

  1. Ga ik zeker eens proberen! Maar kan je de yoghurt ook vervangen door ricotta en het boekweitmeel door amandelmeel?
    Groetjes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *