Recept: curry met pompoen, linzen en een frisse dip

Een lekkere curry doet het altijd goed bij mij, bij jullie ook? Het kost nooit heel veel tijd om te maken, is super gezond met zilvervliesrijst en is ook nog eens super lekker! Daarom deel ik vandaag mijn favoriete curry recept met jullie! Een curry met pompoen, linzen en een frisse yoghurt-dip.

IMG_4102

Wat heb je nodig? (4 personen)
– 400 gram pompoen
-1 blikje linzen
-500 gram tomaten passata
-2 eetlepels milde curry pasta (als je van pittig houdt kun je er meer in doen!)
-1 ui
-1 teen knoflook
-250 ml griekse yoghurt 0%
-1 bosje munt
-400 gram zilvervliesrijst
– kokosolie

Hoe maak je het?
Kook de zilvervliesrijst zoals aangegeven op de verpakking. Snijdt de ui en de knoflook fijn. Verhit de kokosolie (of andere olie) in een pan en bak hierin de pompoen, de ui en de knoflook. Doe er na 5 minuten de tomaten passata bij en laat het koken tot de pompoen gaar is. Dit kun je testen door er met een vork in de prikken (als de blokjes zacht zijn dan zijn deze gaar). Voeg er vervolgens de eetlepels curry pasta aan toe en als laatste de linzen. Ondertussen kun je de muntblaadjes fijn snijden en deze mengen met de griekse yoghurt, dat is alles wat je nodig hebt voor de frisse dip! Verdeel alles over de borden en smullen maar! I love deze curry <3

Tip: het is ook lekker met naanbrood

Wat is jullie favoriete curry? 

 

Merel de Goijer

One Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *