Recept: mozzarella kippetje

Yummie dit mozzerella kippetje moet ik even met jullie delen! Omdat eiwitten super goed zijn voor het herstel van de spieren en het moeilijk is om aan mijn eiwitten te komen in een dag probeer ik ook meer kip te eten. Ik ben niet zo’n vleeseten maar kip bevat veel eiwitten en daarom moet ik er toch aan geloven. Om het iets lekkerder te maken ben ik wat gaan experimenteren met kip. Daar kwam dit lekkere mozzarella kipptje uit, zeker de moeite waard om eens te proberen:) Het is super makkelijk om te maken en ook nog eens super lekker. Je kunt het eten bij een pasta met bijvoorbeeld gegrilde paprika’s maar het is ook erg lekker bij een salade.

IMG_4053

Wat heb je nodig? (2 personen)
– 2 kipfilets
– 2 eetlepels pesto
– 1 bol mozzarella (iets minder)
– Italiaanse kruiden
– kokosolie (om in te bakken)
– sateprikkers

Hoe maak je het?
Snijdt de kipfilets in de lengte door het midden en smeer hier wat pesto in. Snijdt de mozzarella in plakken en leg deze er vervolgens in. Ik deed er ongeveer 2 plakken in per kipfilet. Maak de sateprikkers even nat (anders verbranden deze) en maak hiermee de kipfilets dicht. Bak ze nu in de kokosolie (of andere olie) gaar. Tenslotte kun je er nog Italiaanse kruiden overheen doen en smullen maar!

Merel de Goijer

One Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *