Kip Caprese

Laats probeerde ik een receptje voor kip carprese uit en deze was zo lekker dat ik hem graag met jullie wil delen:) Ik houd ervan om  dingen uit te proberen in de keuken en dan vooral om met pure producten te koken. Daar kwam dit lekkere receptje zo uitgerold!

 

IMG-20160423-WA0019

Wat heb je nodig? (4 personen)
4 Kipfilets
1 bol mozzarella
Basilicum blaadjes
6 tomaten
3 puntpaprika’s
1 ui
350 gram volkoren pasta
Olijven
1 bouillon blokje
Italiaanse kruiden
Peper en zout
Olijfolie

IMG-20160423-WA0020

Hoe maak je het?
Verwarm de oven voor op 200 °C. Bak de kip ongeveer 5 minuutjes in olijfolie. Snijdt ondertussen de tomaten, paprika, ui en mozzarella in plakken. Als de kip aan de buitenkant gaar is, snijd je de kip aan de bovenkant meerdere keren. Hier doe je een plakje mozzarella, tomaat en een basilicumblaadje in. Doe de overige tomaten samen met de paprika, ui en mozzarella in de ovenschaal en bestrooi de groenten met Italiaanse kruiden (en peper en zout naar wens). Leg vervolgens de kipfilets met wat basilicumblaadjes op de groenten en kruid deze ook. Zet vervolgens de schaal 15 minuten in de oven. Kook ondertussen de pasta gaar met een bouillon blokje en snijdt de olijven fijn. Als de pasta klaar is kun je de olijven hier doorheen mengen. Presenteer het leuk op een bord en smullen maar!

 

Merel de Goijer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *