Mijn Fit For Summer project

Toen ik in september 2014 fanatiek begon met sporten, zag ik snel progressie. Dat hield me ook gemotiveerd, en dat heeft er voor gezorgd dat ik tot op de dag van vandaag nog steeds naar de sportschool ga. Ik kan me het eigenlijk niet meer voorstellen hoe het is om niet zo vaak te sporten. Maar de afgelopen maanden vond ik het wel allemaal prima, mijn fysiek bleef een beetje hetzelfde en daar had ik opzich wel vrede mee. Maar nu de zomer eraan komt, zijn er toch wel wat dingetjes die ik anders zou willen. Ik vind mezelf niet dik, maar ik zou wel wat meer definitie willen. Tijd om het roer om te gooien! Omdat ik er zelf niet super veel verstand van heb en ik graag een stok achter de deur wilde, besloot ik de hulp van Health Advies Breda in te schakelen.

Schermafbeelding 2016-04-13 om 13.14.16

Wat is Health Advies Breda?

Health Advies Breda is een winkel gevestigd in Breda. Je kunt daar terecht voor allerlei supplementen (en de lekkerste eiwitrepen!) en ze bieden gratis begeleiding. Gratis? Yes, that’s true! Je kunt je vetpercentage meten, een persoonlijk trainingsschema en voedingsschema laten maken en je krijgt een eigen coach toegewezen die je begeleidt. Je kunt gewoon binnen lopen, of een afspraak maken. Ik deed het tweede, want vanuit Utrecht was het toch nog een hele reis. Je moet er wat voor over hebben, haha.

Ik reisde vorige week naar Breda en ik werd al meteen hartelijk ontvangen. Wat een leuke mensen! Na een vetpercentage meting kwamen we tot de conclusie dat mijn vetpercentage 23% is. Ik vertelde een beetje wat ik nu doe met mijn eten (ik doe maar wat, ik houd het ook niet bij) en ik beloofde dat ik daarna een mail zou sturen met hoe ik nu ongeveer eet en train. Daarop volgend zouden ze mij een mail sturen met mijn persoonlijke schema. Ik was benieuwd!

Wat is mijn doel?

Mijn doel is dus om wat meer definitie en lijnen te krijgen op mijn lichaam. We gaan nu op naar de 20% en ik ben al heel benieuwd hoe dat eruit gaat zien! Ik hoef ook geen blokjesbuik of een mega afgetraind lichaam, maar gewoon net iets lager in mijn vet zodat mijn armen minder ‘fluffy’ zijn en mijn buik wat mooier. Moet haalbaar zijn, denk ik zo :)

IMG_0236

Hoe gaan we dat doel bereiken?

Inmiddels heb ik mijn voedingsschema en trainingsschema ontvangen en ben ik vol goede moed begonnen. Mijn trainingsschema is een 3 split schema zodat ik in 3 dagen mijn hele lichaam kan aanpakken. Dit doe ik vier keer per week en dan kan ik 1 training doen waar ik zelf zin in heb.

Wat betreft eten heb ik echt een voedingsschema gekregen met wat ik precies moet eten, en ga ik mijn macro’s niet tellen. Super fijn, want ik heb dat een keer geprobeerd en het is niks voor mij. Doe maar wat simpels, dat werkt voor mij het beste. Ook omdat ik gewoon nog studeer en vaak op school lunch. Ik heb een hele mail gekregen met uitleg over de voeding en dat is misschien niet zo heel interessant, dus daarom houden we het vandaag wat oppervlakkiger. Wel mag ik ook nog soms cheaten, dit houdt het metabolisme actief en zorgt ervoor dat het lichaam weer een nieuwe boost krijgt. Kom maar door met die pizzaaaa!

IMG_0237

Al met al: ik ga vol goede moed aan de slag! Ik vind het fijn dat ik nu onder begeleiding ben bij Health Advies Breda, want dat is echt een stok achter de deur. Ik kan daar moeilijk over een aantal weken weer aankomen met een hoger vetpercentage. Dat zou natuurlijk een beetje jammer zijn. Als jullie het leuk vinden om meer te weten, laat vooral weten wat je wilt lezen en wie weet kan ik er dan een update over maken. Net zoals Merel ook haar fit journey met jullie heeft gedeeld. Tot snelll!

Benieuwd naar Health Advies Breda? Je kunt ze volgen op Facebook en Instagram.

Lizzy van der Hofstad

3 Comments

  1. Ahhh hoe chill dat ze gewoon gratis hun adviezen delen! (Zit er echt geen addertje onder het gras?) Anyway, ik vind het vet interessant om te lezen, dus kom maar door met die updates. :)

    • Je kunt er veel supplementen kopen, dus het is wel zo ‘aardig’ als je daar gebruik van maakt!

  2. Ja lijkt mij ook echt super interessant! En als het me lukt wil ik daar binnenkort ook wel eens langsgaan:)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *