Haarmaskers van gezonde producten

De zon, zwembadwater en de zee, het is allemaal niet zo goed voor je haar. Daarom moeten we in de zomer ons haar maar extra goed verzorgen. In de winkel zijn hiervoor allerlei soorten haarmaskers te vinden  maar daar zitten natuurlijk wel chemische stoffen in. Het is super makkelijk om zelf haarmaskers te maken met, jawel, healthy producten! Toch super fijn om je haar met natuurlijke producten te kunnen verzorgen?

IMG_1672

Droog haar

Het eerste masker is echt super makkelijk en bestaat uit twee producten, namelijk avocado en olie. Als je de avocado fijn prakt en hier olie doorroert heb je een heerlijk voedend masker voor in je haar. Verdeel het masker goed in je lokken. Als je je haar vervolgens in folie wikkelt kan het door de warmte nog beter intrekken. Laat het ongeveer een kwartier in je haar zitten, spoel het daarna uit en was het vervolgens met shampoo en om het haar extra te verzorgen met conditioner.

Breekbaar haar

Bananen bevatten kalium dat het haar verstrekt en daarom is een masker met banaan super goed voor breekbaar haar. Prak de banaan, voeg hier ongeveer een eetlepel olijfolie aan toe en verdeel het goed over de punten van je haar. Laat dit ongeveer een half uur intrekken, spoel het daarna uit en was het vervolgens met shampoo en conditioner.

Futloos haar

Ei en bier verstevigen je haar. Omdat ik toch niet zo’n fan ben van bier in mijn haar besloot ik ei voor dit masker te gebruiken. Voor dit masker klop je een ei los en voeg je daar vervolgens 3 eetlepels mayonaise en een halve lepel olijfolie aan toe. Verdeel dit masker over het haar en wikkel je haar vervolgens in folie om je hoofd. Laat het masker ongeveer een half uur intrekken, spoel het vervolgens uit en was het met shampoo en eventueel conditioner.

Naast al deze wondermiddeltjes vormt gevarieerde voeding de beste basis van gezond haar, want: gezond van binnen is mooi van buiten!

Hoe verzorgen jullie je haar altijd? Gebruiken jullie ook haarmaskers of wassen jullie het alleen maar?

Merel de Goijer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *