Tip: gezonde snacks bij de Aldi

Wij zijn studenten en we houden van budget. Dingen zoals noten, zalm en andere soorten superfoods mogen dan wel heel gezond zijn, echt bepaald goedkoop is het niet! Bij de Albert Heijn ben je voor een stukje zalm al gauw 4 euro kwijt en een bakje noten is ook flink aan de prijs. Lang leve de Aldi! En wist je dat deze ook een heel assortiment hebben met gezonde dingen? Ik ben fan!

Wat vooral mijn aandacht trok was de granola. Tegenwoordig vind je in iedere supermarkt wel granola, maar daar is 9 van de 10 keer suiker aan toegevoegd. En dat maakt het natuurlijk een stuk minder gezond dan het in eerste instantie zou klinken…

De granola van de Aldi is er in twee smaken en ik heb die met appel uitgeprobeerd. Daarin zitten havervlokken, witlofwortel-extract (voor verbeteren van de structuur), zonnebloempitten, gedroogde appelstukjes, meloenpitten, pompoenpitten, kokos en hazelnoten. Geen toegevoegde suikers dus! Het is dan wel ook wel minder zoet dan bijvoorbeeld Cruesli, maar dat is logisch. Het is in ieder geval lekker en knapperig, dus heerlijk door de kwark of yoghurt.

Naast dit verkoopt Aldi ook nog superfoods zoals chiazaad, cacao, granola repen en ga zo maar door. Echt de moeite waard om eens even langs te gaan! Vis is ook een stuk goedkoper, check bijvoorbeeld in de diepvries eens de gamba’s. Daar komt binnenkort nog een leuke salade mee online, dus stay tuned…

Lizzy van der Hofstad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *