Tips om het sporten weer op te pakken na de vakantie!

Uitrusten en lekker niets doen hoort ook in het leven van een ‘fitgirl’. Alleen hoe kom je weer back on track nadat je eruit bent geweest? Dat vind ik zelf altijd een beetje lastig. Meestal ben ik meteen te fannetiek en put ik mijn lichaam helemaal uit. Dit jaar heb ik het anders aangepakt en het gaat eigenlijk hartstikke goed! Nou hier zijn mijn tips voor jullie om het sporten weer op te pakken na de vakantie:)

img_4222

Ga alleen als je er zelf zin in hebt
Als ik terug kom van vakantie heb ik altijd meteen weer de drang om de gym in te gaan. Probeer dat los te laten en dwing jezelf niet. Het sporten komt wel weer! Rust eerst gewoon eens lekker uit en geniet extra lang van je vakantie. Ga alleen als je er zelf zin in hebt. Tegen je zin in sporten werkt niet dus gun jezelf lekker de tijd.

Begin rustig aan
Na een periode van rust wil ik altijd meteen weer op het tempo en niveau verder gaan waar ik gebleven ben. Dit is alleen niet zo handig. Je lichaam heeft rust gehad en moet de tijd krijgen om weer te kunnen wennen aan het sporten. De vorige jaren was ik altijd meteen overtraind na een periode van rust. Nou dat komt dus hierdoor! Dit jaar gaat het veel beter. Ik bouw het sporten rustig op. In plaats van meteen 5 dagen per week te gaan trainen, begin ik nu met twee dagen. Ook de oefeningen doe ik een standje lager. Spierpijn krijg ik toch wel!

Vind je motivatie terug
Waar haalde jij altijd je motivatie uit? Probeer dat langzamerhand weer op te pakken. Zoek mensen op die jouw motiveren en volg deze op Instagram, Facebook en Youtube. Bekijk daarnaast ook lekker veel Blogs. Het gezonde leventje is ook heel leuk! Vergeet dat niet:)

Probeer eens iets anders
Heb je het krachthonk onderhand wel gezien? Probeer eens een keer yoga! Een wereld van verschil maar ook super leuk. Er zijn zoveel meer sporten dan je denkt. Of maak eens een lekkere avondwandeling, dat is ook heel erg fijn. Zeker met deze zomerse temperaturen!

 

 

 

Merel de Goijer

2 Comments

  1. Super goed artikel, precies waar ik mee zat! Ik wil ook altijd graag verder op het niveau waar ik gestopt ben. Ik ga nu maar eens beginnen met opbouwen :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *