Ei muffins

Ik heb al veel soorten muffins uitgeprobeerd, maar de ei muffin nog niet. Daarom werd het hoog tijd om deze ook eens uit te proberen. Ik moet eerlijk zeggen dat ik er niet zoveel van verwacht had, maar dat ze echt SUPER lekker zijn! Door de geraspte kaas op de bovenkant waren de muffins lekker knapperig. Ik zou ze zeker eens proberen!

WhatsApp Image 2017-05-14 at 19.49.26 (1)

Wat heb je nodig? (voor 12 muffins)
-10 eieren
-3 handen spinazie
-1 ui
-100 gram geraspte kaas
-12 snoeptomaatjes
-scheutje melk
-peper en zout
-olijfolie
-muffinblik of cupjes

Hoe maak je het?
Verwarm de oven voor op 200°C. Klop de eiren met een scheutje melk en wat peper en zout. Snijd de ui en de spinazie in kleine stukjes en voeg deze toe aan de ei-mix. Doe daarna ongeveer 1/3e deel van de kaas door de ei-mix. Vet het muffinblik in met wat olijfolie (als je cupjes hebt dan hoeft dit niet). Verdeel de ei-mix over het muffinblik, strooi de laatste geraspte kaas eroverheen. Snijd de tomaatjes doormidden en leg op elke muffin een half tomaatje . Zet de muffins vervolgens 25 minuten in de oven.

Hebben jullie al eens ei-muffins gemaakt? Ben benieuwd naar jullie recepten!

Merel de Goijer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *