Recept: gezonde koekjes

Wij krijgen echt super vaak de vraag hoe wij van ongezonde dingen af kunnen blijven. Het antwoord is heel simpel: niet! Zo zijn we allebei dol op Nutella en een cheat meal op z’n tijd hoort er gewoon bij. Alles met mate natuurlijk, anders worden we straks Best Fat Friends ipv Best Fit Friends. Veel meiden geven we dan ook het advies dat alles om balans gaat en je voldoende (gezonde!) dingen moet eten om de ongezonde snacks beter te kunnen laten staan. En heb je dan een keer zin in iets lekkers? Duik zelf eens de keuken in! We hebben al verschillende recepten gedeeld, maar vandaag hebben we een recept voor gezonde koekjes. Perfect voor bij de thee!

Wat heb je nodig? (voor ongeveer 12 koekjes)

  • 2 rijpe bananen
  • 100 gram havermout
  • Dingen die je lekker vindt als vulling. Cranberries zijn echte aanraders want deze zijn lekker zoet. Daarnaast zitten in deze koekjes ook stukjes walnoten en kokosrasp. Dit kun je gewoon allemaal bij de Albert Heijn kopen.
  • Een beetje kokosolie

Deze koekjes zijn echt easy-peasy om te maken. Je prakt twee banen tot het een puree wordt, voegt de havermout en vulling toe en mixt het door elkaar tot het een deeg is. Een beetje kokosolie toevoegen en dan is je koekjesdeeg al klaar! Bekleed vervolgens een bakplaat met bakpapier, breng met twee lepels een beetje deeg aan op het bakpapier en druk deze plat met de bolle kant van de lepel. Dan kunnen de koekjes in een voorverwarmde oven op 180 graden. Deze koekjes hebben ongeveer 25 minuten in de oven gezeten, omdat sommige koekjes vrij groot waren. Hoe kleiner de koekjes, hoe korter de tijd voor in de oven. Dit kun je het beste zelf een beetje in de gaten houden.

Dan rest er eigenlijk maar één ding: SMAKELIJK ETEN!

Lizzy van der Hofstad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *