Recept: gezonde kwarktaart

Jullie hebben vast allemaal wel eens van de verantwoorde kwarktaart van Jelmer de Boer gehoord. Hij is veel voorbij gekomen op verschillende blogs en veel Instagram accounts. Wij waren hier natuurlijk super benieuwd naar en hebben deze zelf ook gemaakt. Met een paar kleine aanpassingen vonden wij hem nog lekkerder. De taart bevat veel vezels en eiwitten en is ideaal om te eten als ontbijt of tussendoortje. Omdat wij deze taart zo’n succes vonden, delen wij hem graag met jullie!

Schermafbeelding 2015-07-24 om 13.55.47

Wat heb je nodig?

  • 500 gram Optimel Grieksestijl Kers
  • 500 gram magere aarbeien kwark
  • 60 gram eiwitpoeder (BSN vanille)
  • 125 gram bosbessen (uit de vriezer)
  • 125 gram frambozen (uit de vriezer)
  • 12 pakjes gelatine
  • 200 gram Fries Roggebrood
  • 100 gram Medjoul dadels
  • 32 gram roomboter
  • Aardbeien om de taart mee te garneren

Hoe maak je het?

Vet de springvorm in met boter of olie en week de gelatineblaadjes in een kom met water. Maak vervolgens het roggebrood fijn in een keukenmachine en snijdt de dadels in kleine stukjes. Verhit de roomboter in een pannetje en meng deze met het roggebrood en de dadels. Verdeel dit mengsel over de bodem van de springvorm en zet dit afgedekt in de koelkast.

Meng de Optimel, kwark en het eiwitpoeder door elkaar. Verhit de bosbessen en de frambozen in een pannetje en prak deze een beetje fijn. Knijp de gelatineblaadjes uit en voeg deze toe aan het mengsel van de frambozen en de bosbessen. Doe dit vervolgens door het mengsel van de Optimel, kwark en eiwitpoeder heen.

Haal de bodem uit de koelkast en giet het mengsel eroverheen. Dek het vervolgens weer af en laat dit drie uur in de koelkast opstijven. Om het leuk te garneren kun je er plakjes verse aardbeien op leggen. Het ziet er heerlijk uit en is erg lekker, yum!

Hebben jullie deze kwarktaart al eens geprobeerd?

 

Merel de Goijer

One Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *