Hotspot: Gys in Utrecht

Afgelopen vrijdag hebben we heerlijk gegeten bij Gys, een biologisch restaurant op de Voorstraat in Utrecht. Bij Gys kun je voor een betaalbare prijs gezond eten, waarbij voornamelijk gebruik wordt gemaakt van streekproducten. Veel gerechten zijn ook vega of vegan, dus voor ieder wat wils. Wij waren er benieuwd naar geworden en we kunnen je vertellen: we komen hier zeker vaker terug!

Bij Gys is er een ruime keuze aan broodjes, soepen, salades, burgers en nog veel meer. Omdat we niet echt konden kiezen besloten we te delen. We gingen voor spaghetti van courgette en de zwarte bonenburger. Het was allebei echt heerijk! De spaghetti was heel smaakvol en er zaten linzenballetjes bij die echt super lekker waren. Wel is de spaghetti niet echt een super grote maaltijd, dus het is aan te raden om er bijvoorbeeld brood of soep vooraf bij te bestellen. De burger was ook zeker een aanrader, er zijn verschillende soorten burgers, maar de zwarte bonenburger trok onze aandacht. Je proeft haast niet het verschil met een normale burger!

Nadat we lekker hadden gegeten konden we het ook niet laten om nog wat zoets te bestellen. We gingen allebei voor de cheesecake met dadels. Deze is gemaakt zonder geraffineerde suikers en ondanks dat het echt wel anders is dan de cheesecake die we gewend zijn, vonden we het erg lekker! Echt wat voor dadel-liefhebbers. Er stonden nog veel meer lekkere zoetigheden op de kaart, maar we moesten ons inhouden…

Of zo’n biologisch restaurant nou duur is? Nee! Je zou verwachten dat je ook wat meer betaalt voor een gezonde biologische maaltijd, maar de spaghetti was 10 euro en de burger 9. Wat ons betreft prima prijzen! Wij komen hier zeker nog een keer terug voor een lekker broodje of een smoothie. Ben je nou benieuwd geworden? Kijk hier op de website voor de menukaart. PS: je kunt er honger van krijgen!

Gys – Amsterdamsestraatweg 113/Voorstraat 77 in Utrecht. Elke dag geopend van 10 tot 10.

Lizzy van der Hofstad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *