Recept: appel/rozijnen cake

Omdat wij zo’n fan waren van ons lekkere bananenbrood vonden we het leuk om ook weer eens een ander soort brood/cake proberen te bakken. Een appel/rozijnencake it is! Hij is echt suuuuuuper lekker geworden. Toen ik de cake bakte rook het hele huis naar appeltaart. Zo lekker, haha! En hij smaakte echt top:) Dus ik zou zeggen probeer hem snel!

IMG_3813

Wat heb je nodig?
4 elstar appels
200 gram rozijnen
350 gram boekweitmeel
2 eieren
150 ml melk
1 zakje bakpoeder
50 gram agave siroop (of kokosbloemsuiker)
2 eetlepels kaneel
(Kokosolie om het cakeblik mee in te vetten)

Hoe maak je het?
Verwarm de oven voor op 180ºC. Week de rozijnen in warm water. Schil ondertussen de appels en snijdt deze in reepjes. Doe ongeveer 3 appels in een mengbak en voeg hier het boekweitmeel, de eieren, de melk, het bakpoeder, de agave siroop en de kaneel aan toe en kneed het tot een beslag. Giet het water van de rozijnen af en droog deze even op een theedoek of keukenrol, en voeg ze daarna toe aan het beslag. Als het beslag te dun is kan je er nog wat extra boekweitmeel aan toevoegen. Vet vervolgens het cakeblik in met kokosolie en verdeel het beslag in het blik. Leg tenslotte de laatste stukjes appel bovenop en zet de cake ongeveer 45 minuten in de oven. Met een sateprikker kan je controleren of de cake klaar is. Dat is hij namelijk wanneer hij niet meer aan de prikker blijft plakken.

Hebben jullie al eens een appel/rozijnen cake gemaakt? Ik ben echt fan! 

Merel de Goijer

3 Comments

    • Gewoon bij de Jumbo! Je kan het ook vervangen voor ruwe rietsuiker bijvoorbeeld:) En je kan speltmeel gebruiken!

  1. Ik heb em gisteravond gemaakt. Wel met een paar aanpassingen, maar hij was echt super lekker!!!
    Ik ga em zeker nog eens maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *