Vijgen koekjes

Ik heb vaak van die periodes dat ik ergens heel erg zin in heb. Hebben jullie dat ook? Op dit moment vind ik vijgen super lekker en daarom besloot in deze spelt-vijgen koekjes te maken. De koekjes zijn echt super lekker. Een ideaal tussendoortje en handig om mee te nemen tijdens een lange school of- werkdag.

18511b53-03a1-45e3-9190-0fae5e57e78c

Wat heb je nodig?
2 Bananen
2 handjes Dadels
200 gram speltmeel
1 ei
125 gram vijgen

Hoe maak je de koekjes?
Verwarm de oven voor op 200°C. Pureer de bananen samen met de dadels en het ei met de staafmixer (of blender) tot een glad mengsel. Voeg hier vervolgens  het speltmeel aan toe en roer het tot een plakkerig deeg. Snijdt de vijgen in stukjes (vergeet het stokje niet te verwijderen!) en meng deze er als laatst nog doorheen. Verdeel het deeg in bolletjes op de bakplaat en bak ze ongeveer 35 minuten af. Ze zijn gaar als je er met een sateprikker inprikt en het deeg niet meer aan de prikker blijft plakken.

Merel de Goijer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *