Het lekkerste groene smoothie recept!

Processed with VSCOcam with c1 preset

Toegegeven: groene smoothies zien er niet echt aantrekkelijk uit. Want ja, ze zijn groen en dat refereert naar groente. En groenten drinken? Nahhhh! Maar eigenlijk valt het hartstikke mee en in combinatie met fruit is het juist lekker zoet. Bovendien zijn groenten super gezond. Vandaag heb ik het allerlekkerste groene smoothie recept voor jullie, vol vitamientjes!

Processed with VSCOcam with c1 preset

Wat heb je nodig?

  • Spinazie

Groene bladgroenten zitten vol eiwitten, vitaminen, vezels, anti-oxidanten en mineralen. Ze helpen met het zuiveren van gifstoffen en door de vitaminen krijgt je hele lichaam een boost. Beter voor je huid, je hebt minder honger en tja gewoon super goed voor je! Je kunt verschillende soorten groenten gebruiken, wat je maar wilt! Spinazie doet het in ieder geval altijd goed in een smoothie.

  • Sinaasappelen

Van de sinaasappel is het algemeen bekend dat deze vol Vitamine C zit. Dus goed voor de weerstand. Maar dat is niet het enige! Vitamine A, Vitamine B1, kalium, calcium en vezels zorgen er allemaal voor dat de sinaasappel echt een powerfood is. Wist je dat in 130 gram sinaasappel 116% zit van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid? En het is natuurlijk ook gewoon lekker!

  • Banaan

In een banaan zitten wat meer koolhydraten, en die heb je ook gewoon nodig om je lekker energiek en fit te voelen! Dit geeft de smoothie dus wat meer ‘body’. Daarnaast werkt het eten van bananen bloeddrukverlagend door het hoge kaliumgehalte en lage natriumgehalte. Ook een banaan zit vol vitaminen en vezels. Fruit is daarom altijd een goede keus. En het is ook nog eens goed voor de geestelijke gezondheid: bananen zijn rijk aan het aminozuur tryptofaan dat door het lichaam wordt omgezet in serotonine. Dit is een neurotransmitter in de hersenen die de stemming verbetert, eetlust onderdrukt en pijnprikkels verzacht. Zit je in een dipje, moet dus lekker bananen eten haha!

Processed with VSCOcam with c1 preset

Al met al drie top ingrediënten voor in een smoothie! Voor een flink glas heb ik twee sinaasappelen gebruikt, twee banaantjes (deze zijn best wel klein) en een heel zakje babyspinazie. Eventjes in de blender en je hebt als resultaat een heerlijke smoothie die NIET naar groenten smaakt! Genieten dus!

Lizzy van der Hofstad

One Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *