Gezonde chocoladecake

Chocolade is echt mijn guilty pleasure. Vooral die van Tony’s Chocolonely… Oh stop it. Helaas is het niet echt bepaald fitgirl proof en eet ik het met mate. Wat dacht je van chocoladecake? Een heerlijk tussendoortje. Deze is een stuk gezonder dan normale chocoladecake en met een geheim ingrediënt, namelijk courgette! Dat had je niet gedacht he?

chocoladecake

Wat heb je nodig?

  • 3 rijpe bananen
  • 3 eieren
  • 1 courgette
  • 150 gram havermout
  • 60 gram pure chocolade (78% cacao)
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 eetlepel honing
  • 1 eetlepel vanille aroma

Hoe maak je het?

Verwarm de oven voor op 180 graden. Pureer de bananen en mix deze met de eieren. Voeg de havermout, bakpoeder, kaneel, honing en vanille aroma toe. Snijd de courgette in kleine stukjes en voeg deze toe aan het beslag. Met een staafmixer pureer je het tot een geheel. Breek de chocolade in kleine stukjes, meng deze door het beslag en doe het geheel in een bakvorm. Een halfuurtje in de oven en je cake is klaar!

Het is natuurlijk wat minder zoet dan een normale chocoladecake, maar lekker is ‘ie wel! En de courgette proef je echt niet. En zo krijg je toch groente binnen! Yum…

Lizzy van der Hofstad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *