Recept: easy peasy salade met tonijn

Gezond, makkelijk en snel eten: dat is soms nog best een uitdaging. Daarom vandaag een super makkelijk recept voor een hele gezonde salade met tonijn. Tonijn bevat heel veel eiwitten en daarom is het dus eigenlijk onmisbaar voor fitgirls zoals wij!

Tonijn beschikt ook over goede onverzadigde vetten en omega 3 vetzuren.  Omega 3 vetzuren verminderen ontstekingen, verbeteren de cognitieve en gedragsmatige hersenfuncties en verlagen het risico op hart- en vaatziekten. Daarnaast zorgen ze ervoor dat je een goed humeur krijgt. Dit komt omdat omega 3 vetzuren de aanmaak van serotonine stimuleert, dit is een stofje waar je humeur van opvrolijkt. Weten we dat ook weer!

Processed with VSCO with f2 preset

Wat heb je nodig?

  • Halve komkommer
  • Cherrytomaatjes
  • IJsbergsla
  • Tonijn uit blik op water
  • Avocado
  • Yogonaise
  • Peper en zout

Hoe maak je het?

Suuuper makkelijk: snijd de cherrytomaatjes door midden, de avocado in kleine stukjes en meng dit met de rest van de ingrediënten in een schaal. Doe er ongeveer twee lepels yogonaise doorheen met wat peper en zout, dit maakt dat de salade niet zo droog is en een lekkere smaak krijgt. Je moet wel van de smaak van tonijn houden, maar ik houd er persoonlijk wel van! Je kunt het ook vervangen door gerookte kip. Ook een goede bron van eiwitten!

Lizzy van der Hofstad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *