Bananenijsjes

Geloof me, dit is echt het lekkerste recept ooit. Net een soort magnum maar dan gezond! Ideaal ijsje voor tijdens deze warme dagen en ook nog eens super lekker tussendoortje. Ook super leuk en origineel om te maken als hapje op een verjaardag of voor een gezellige picknick met je vriendinnen!

IMG-20160518-WA0008

Wat heb je nodig? (10 ijsjes)
5 bananen
1 reep pure chocolade (ik gebruikte de 85% biologische chocolade van de Jumbo)
Rietjes
Toppings (kokos, nootjes, spikkels)
Aluminiumfolie

Hoe maak je het?
Snijd de bananen door de helft en leg deze op een bord die je bekleedt met aluminiumfolie. Dit doe je omdat de bananen anders aan het bord vastplakken. Knip vervolgens de rietjes door en prik deze in de halve bananen. Doe dit ongeveer een uur in de vriezer. Smelt vervolgens de chocolade en doe de toppings op borden. Als topping gebruikte ik kokos, discodip en ik hakte amandelen in kleine stukjes. Haal de bananen uit de vriezer en haal deze eerst door de gesmolten chocolade heen en dip deze vervolgens in de toppings. Leg ze daarna weer terug op het bord met aluminiumfolie en leg ze nog een paar uur in de vriezer. Als je ze eruit haalt heb je heeeerlijke bananen ijsjes!

IMG-20160518-WA0010

 

 

 

Merel de Goijer

5 Comments

  1. Leuk ben heel benieuwd naar deze combi. Had laatst zelf bananenijs gemaakt op een andere manier maar die beviel wat minder. Dus ben heel benieuwd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *