Pittige salade met gamba’s

Nu de temperatuur stijgt vind ik het heerlijk om salades te eten. Een lekkere lichte maaltijd, die toch super smaakvol is. Nou, dan zitten we met deze salade met gamba’s wel goed. Afgelopen week schreef ik nog over de producten van de Aldi en daar haalde ik onder andere een zak met 225 gram gamba’s uit de diepvries. Dit kost €3,60 en met wat andere producten maakte ik er een heerlijke salade van!

IMG_4462

Wat heb je nodig?

  • Zak bevroren gamba’s
  • 1 rode peper
  • Knoflook
  • Avocado
  • Cherrytomaatjes
  • Sla
  • Magere wark
  • Citroen
  • Peper en zout

Hoe maak je het?

Verwarm allereerst wat olie in een pan. Doe hierbij een halve peper in kleine stukjes en ook genoeg knoflook. Dit is heel belangrijk, want dit zorgt voor de lekkere smaak van de garnalen! Deze voeg je vervolgens toe en bak je mee. Dit hoeft niet lang, want de gamba’s zijn zo klaar! Als je het pittiger wilt, kun je natuurlijk ook meer peper toevoegen. Ik doe altijd alles een beetje op gevoel. Proeven tussendoor mag dus!

IMG_4457

Ondertussen kun je aan de slag gaan met de dressing. Deze is lekker fris en wat zurig, smaakt goed in combinatie met het pittige van de garnalen. Wat je hiervoor nodig hebt is magere kwark, peper en citroen. Ik rasp de citroen en gebruik het sap van een halve citroen, in combinatie met wat magere kwark en wat peper. Tussendoor proef ik de hele tijd hoe het smaakt.

IMG_4460

Wat je daarna doet is het bord opmaken met wat sla (ik gebruik een melange), halve cherrytomaatjes, stukjes avocado ennn natuurlijk de garnalen! Doe een hoeveelheid dressing erover dat je lekker vindt en smullen maar! Een heerlijk frisse salade die perfect is voor op een warme zomerdag.

IMG_4469

Wat is jullie favoriete gerecht voor op een warme zomerdag?

Lizzy van der Hofstad

One Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *