Chocolate chip muffins met chocoladetopping

Soms worden mijn cravings naar chocolade even te veel en probeer ik weer een nieuw receptje uit met chocolade. Zo maakte ik ook deze muffins. Ik vind ze echt super lekker geworden!

IMG-20160611-WA0010

Wat heb je nodig?
Voor de muffins:
-1 rijpe banaan
-2 eieren
-140 gram boekweitmeel
-1 zakje bakpoeder
-150 milliliter (soja)melk
-75 gram pure chocolade (ik had 85% cacao)

Voor de topping:
-75 gram hazelnoten
-75 gram amandelen
– 75 gram pure chocolade (ik had 85% cacoa)
-2 eetlepels honing
-50 milliliter kokosolie
Dit is teveel voor op de muffins te smeren maar ik het het bewaard als vervanging voor mijn geliefde Nutella!

Hoe maak je het?
Verwarm de oven voor op 175°C. Pureer de banaan en roer de eieren, het boekweitmeel, de bakpoeder en het sojamelk erdoorheen. Breek vervolgens de chocolade en roer deze kleine stukjes als laatst door het beslag. Vet de cakevormpjes in met kokosolie en giet het beslag hierin. Zet de muffins nu 25 minuten in de oven. Maak ondertussen de topping. Doe alle ingrediënten in een blender en meng het tot een glad mengsel. Dit duurt ongeveer 5 a 10 minuten. Laat de muffins even afkoelen en smeer daarna het mengsel eroverheen. Echt super lekker!

 

 

Merel de Goijer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *