Heerlijk zomerse quinoa salade

Mijn zusje maakte dit heerlijke recept voor mij en ik kan het niet laten om hem met jullie te delen. Dit recept is echt mijn favoriet tot nu toe. Ik eet hem het liefst elke dag, haha! De combinatie van gegrilde avocado, de pecannoten in honing en de granaatappelpitjes is echt hemels.

IMG-20160610-WA0016

Wat heb je nodig? (4 personen)
-300 gram (gekleurde) quinoa
-1 blik perziken
-1 bakje pecannoten
-2 eetlepels honing
-2 avocado’s
-2 (rode) paprika’s
-1 bakje granaatappelpitjes

Hoe maak je het?
Kook de quinoa zoals aangegeven op de verpakking. Snijd ondertussen de avocado’s in repen en gril deze in een (gril)pan. Na 5 minuten plaats je de avocado’s aan de ene helft van de pan en rooster je de pecannoten met de honing in de andere helft van de pan (ongeveer 7 minuten). Als de quinoa klaar is laat je deze afkoelen. Ondertussen snijd je de paprika’s en perziken in hele kleine stukjes. Als alles klaar is voeg je het bij elkaar in een schaal. Het is altijd lekker om er nog wat verse kruiden aan toe te voegen. Ik deed er nog wat waterkers, peterselie en bieslook doorheen (heel fijn gesneden). Dit kan je toevoegen als je het lekker vindt maar dat hoeft niet!

 

Merel de Goijer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *