Maaltijdsalade met taco’s

Dit zomerweer vraagt om lekkere salades. Gister had ik zin in taco’s maar niet zo’n zin in een zware maaltijd daarom maakte ik een taco salade. Echt een aanrader!

salade

Wat heb je nodig?
1/2 pak taco schelpen
1 zak sla
1 bakje cherry tomaten
1 paprika
1 avocado
1 eetlepel kwark
1 eetlepel chilisaus
4 eetlepels milde salsa saus
500 gram mager rundergehakt
Cajun kruiden

Hoe maak je het?
Verwarm de oven voor en bak de taco schelpen af. Snijd ondertussen de tomaten en de paprika in kleine stukjes. Bak het gehakt in zijn eigen vet en voeg daar na een paar minuten de paprika stukjes aan toe. Als beiden gaar zijn bak je de helft van de tomaatjes nog heel even mee. Kruid dit mengsel met cajun kruiden naar wens.

Maak vervolgens de guacamole door de avocado met de kwark en chilisaus in een blender (of met een staafmixer) te mengen en fijn te maken.

Verdeel vervolgens de sla over de borden met de overgebleven tomaatjes, doe hier het gehaktmengsel overheen en verdeel de guacamole en salsa dip over de salade. Ten slotte breek je de taco’s in kleine stukken en leg je deze op de salade. Als je het lekker vindt kun je er nog wat kaas overheen strooien.

Smakelijk!

Merel de Goijer

One Comment

  1. Oeh, dit klinkt eigenlijk best wel lekker! Heb er nooit over nagedacht om het zo eens te proberen. Misschien ook wel lekker met kip? Thanks voor de tip!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *