Recept: bruine bonen brownie

Ik zag steeds vaker een brownie gemaakt van bonen voorbij komen. Van bonen?! Kan dat lekker zijn? Ik maakte eerder al een brownie met courgette, dus hiervoor stond ik ook wel open. En brownie… Tja dat is gewoon altijd goed! Ik heb het recept gebruikt van Healthyfans/DoorMeal en er een beetje een andere twist aan gegeven. Door de bonen en het eitwitpoeder zit deze brownie vol met eiwitten!

IMG_4828

Wat heb je nodig

  • 100 gram dadels
  • 2 blikjes rode kidneybonen
  • 2 eieren
  • 2 scoops vanille whey (ik gebruik die van My Protein, de natural variant. Die is wel wat minder zoet)
  • 15 gram honing (ik doe het eigenlijk altijd een beetje op gevoel)
  • 50 gram 85% cacao chocoladereep (beter kun je gewoon cacaopoeder gebruiken)
  • 2 eetlepels bakpoeder
  • Kokosolie

IMG_4830

Hoe maak je het

Deze brownie zet je echt zo in elkaar! Als eerste laat je de dadels weken in warm water zodat ze wat slapper zijn en je ze makkelijker kunt mixen. Vervolgens smelt je de chocolade au bain marie en doe je alle ingrediënten bij elkaar in een kom. Goed mixen met een staafmixer en dan is je beslag al klaar! Doe wat bakpapier in een bakvorm en besmeer het een beetje met kokosolie. Beslag erin en het geheel kan zo 25 minuten in de oven op 180 graden!

Het recept is eigenlijk zo goed als hetzelfde als dat van DoorMeal, dus daar gaan ook zeker de credits naartoe. Wat een top recept! Lekker zoet, maar toch luchtig. Deze ga ik nog vaak maken. Ik heb alleen andere bonen gebruikt omdat ze die bij onze supermarkt net niet hadden. Ook heb ik geen cacaopoeder gebruikt maar hele pure chocolade, omdat ik zelf geen cacaopoeder in huis had. Het maakt eigenlijk ook niet zoveel uit, de smaak is er volgensmij niet minder om. Ik ga deze brownie nog vaak maken en zeker ook wat andere variaties proberen!

Lizzy van der Hofstad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *