Herfstschoteltje

Brrr, de herfst heeft zijn aantocht weer gedaan! Daar horen natuurlijk weer lekker herfstachtige gerechten bij natuurlijk. Zelf moet ik dan meteen denken aan pompoen, stamppot met zoete aardappel en lekkere gerechten uit de oven. Daar rolde ook dit lekkere receptje uit. Mede mogelijk gemaakt door mijn zusje Roos, thanks haha! Het leuke van dit recept is dat je je helemaal niet hoeft te houden aan de groenten die erin zitten. Je kan zelf kiezen wat je erin doet!

whatsapp-image-2016-10-19-at-10-05-43

Wat heb je nodig?
Voor in de schotel:
-Kalkoen
-Groenten die je zelf lekker vindt (paprika, courgette, rode ui, kikererwten, cherry tomaatjes en peterselie)
-Eventueel zoete aardappel
-Olijfolie
-Knoflook
-Ui

Voor in de dip:
-Tomatenblokjes uit blik
-Rode wijnazijn
-Knoflook

Hoe maak je het?
Nou dat is echt easy! Je snijdt gewoon alle ingrediënten in stukjes en daarna doe je er wat olijfolie, peper en zout overheen. Zet het vervolgens 30 minuten in de oven op 175ºC.  Als je voor tomaten kiest doe deze dan pas de laatste 5 minuten in de oven, anders knappen deze kapot. Als de schotel in de oven staat dan maak je de dip. Snijdt de tomaten samen met de knoflook in kleine stukjes. Doe er vervolgens een beetje rode wijn azijn door. Het is super lekker om deze dip op je bord over de ovenschotel te doen!

Merel de Goijer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *