Salade met kip, pompoen, perzik en feta

Ik heb vanavond zo’n lekkere salade gegeten, ik moest deze gewoon delen! Het is een salade met heel veel verschillende ingrediënten, maar alles smaakt zo lekker bij elkaar! Het is niet moeilijk om deze salade te maken, dus hij is ook nog eens zo klaar. Credits naar mijn moeder! Een echte aanrader.

img_8947

Ingrediënten

  • Rijst met noten (van de Jumbo)
  • Pompoenstukjes
  • Kiphaasjes
  • Slamelange
  • Stukjes perzik (vers is gezonder, wij gebruikten uit blik)
  • Pompoenpitten (geeft een lekkere bite, je kunt ook noten gebruiken)
  • Cherrytomaatjes
  • Feta

Zo maak je het

Bak allereerst in wat kokosolie de kiphaasjes. Kies je favoriete kruiden om de kip op smaak te brengen. Mijn moeder gebruikte peper, zout, paprikapoeder en een beetje knoflookpoeder. Bak vervolgens in een andere pan de stukjes pompoen. Als deze klaar zijn kun je ze laten afkoelen. Ondertussen kun je ook de rijst koken, doe dit zo snel mogelijk want deze moet daarna nog afkoelen. Hierna kun je de stukjes perzik even kort bakken en ook de cherrytomaatjes. Dit hoeft allebei maar kort, de pompoen moet een stuk langer voordat die helemaal gaar is. Houd daar dus rekening mee!

Als alles gaar is, kun je je bord gaan opmaken! Een beetje sla, wat rijst en vervolgens de rest van de ingrediënten. De kip hebben we in z’n geheel gebakken en er daarna kleinere stukjes van gemaakt. Het ziet er uit als een feestje op je bord en geloof me: het smaakt ook zo! De perzik maakt het lekker zoet en doordat we uit blik gebruikten, was de salade ook niet zo droog. Je zou er eventueel nog een dressing aan kunnen toevoegen, maar zo is ‘ie ook echt al heerlijk!

Lizzy van der Hofstad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *