Lasagne blijft een van mijn lievelingsmaaltijden. Deze lasagne van courgette is koolhydraatarm en zo lekker, die moet je gewoon eens proberen.
Wat heb je nodig?
-3 courgettes
-3 tenen knoflook
-1 ui
-300 gram mager rundergehakt (of vegetarisch gehakt)
-1 zak Italiaanse groenten
-4 tomaten
-1 bol mozarella
-Italiaanse kruiden/cajun kruiden
-Olijfolie
Keukenbenodigdheden:
-Grillpan
-Koekenpan
-Ovenschaal
-Keukenpapier
Hoe maak je het?
Verwarm de oven voor op 200°C
1. Schaaf de courgettes in dunne plakken met de kaasschaaf;
2. Pers 2 tenen knoflook en meng deze met een eetlepel olijfolie;
3. Giet dit mengsel vervolgens in een grillpan en gril hier de courgette-repen op;
4, Laat de gegrilde courgette-repen daarna uitlekken op wat keukenpapier;
5. Doe ondertussen het gehakt in de pan, samen met een gesneden ui, de laatste teen geperste knoflook en de kruiden;
6. Meng na een paar minuten de Italiaanse groenten door het gehakt en laat dit een paar minuutjes meegaren;
7. Snijd de mozzarella en de tomaten in plakjes;
8. Leg eerst de courgette-repen in de ovenschaal en schep daarover een laagje van het gehakt/groente mengsel;
9. Herhaal dit een paar keer en eindig met een laag courgette-repen;
10. Op het bovenste laagje courgette-repen leg je de mozzarella en daarover de tomaten;
11. Zet de lasagne 20 minuten in de oven.
Smakelijk!