Sinds ik fulltime werk, bak ik simpelweg gewoon minder dan ik altijd deed. Zonde, want zelfgebakken tussendoortjes zijn juist zo lekker en handig om mee te nemen naar je werk! Mijn goede voornemen is dan ook om dit weer vaker te gaan doen. Afgelopen week maakte ik deze havermout cookies. Ze zijn zo lekker, dat ik ze nu al drie keer heb gebakken!
Wat heb je nodig?
-200 gram havermout
-90 gram rozijnen
-50 gram boekweitmeel
-2 theelepels bakpoeder
-2 eieren
-3 eetlepels kokosolie`
-50 gram amandelen
-2 theelepels kaneel
-4 eetlepels honing
-mespunt zout
-bakpapier
Hoe maak je de cookies?
1. Verwarm de oven voor op 180°C.
2. Smelt de kokosolie en klop dit samen met de eieren los.
3. Meng de havermout, het boekweitmeel, de bakpoeder, de kaneel en een mespunt zout in een kom.
4. Voeg daaraan het ei-mengsel en de honing toe.
5. Hak de amandelen en voeg deze samen met de rozijnen toe aan het mengsel.
6. Maak van het mengsel ongeveer 1o koekjes en leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat.
7. Bak de koekjes in +-15 minuten gaar. Als de koekjes goudbruin zijn dan zijn ze klaar:)