Recept: Oreo pancakes

Processed with VSCO with nc preset

Een tijdje geleden hebben we een aantal producten ontvangen van Kruidvat omdat ze hun Pro Dynamics assortiment hebben uitgebreid. Dit is sportvoeding die een goede aanvulling is op een gevarieerd voedingspatroon en ideaal als je veel sport. De nieuwe producten die ze hebben zijn een Protein Breakfast, Whey Isolaat Vanille en de Protein Pancake Mix.

Protein Breakfast

De Protein Breakfast is ideaal om de dag mee te beginnen of handig voor onderweg om op een makkelijke manier de dagelijkse eiwitname op een lekkere en snelle manier te beginnen. Het is een shake die bestaat uit havervlokken, eiwitten, suikers en zoetstoffen met een sinaasappel-banaansmaak. Die smaak leek me in eerste instantie niet zo lekker, maar bevalt toch best wel goed! Ik vind de shake lekker in combinatie met amandelmelk. Het is voor mij geen ontbijt, want daar is het te licht voor en anders val ik van mijn stokkie. Maar het is zeker handig voor onderweg!

Met de 100% Whey Isolate Vanilla en de Pancake Mix heb ik een receptje uitgeprobeerd. De Pancake Mix bestaat uit een combinatie van hoogwaardig eiwit en koolhydraten. Per 100g zitten er 48g koolhydraten in en 33g eiwitten. Je hoeft bij de mix alleen nog water toe te voegen, maar ik besloot het net wat anders te doen en te kiezen voor Oreo’s door het beslag! Maakt het wel minder gezond, maar zeker niet minder lekker… Daarnaast heb ik ook een frosting gemaakt voor tussen de pancakes. Deze had ik zelf iets langer moeten opstijven in de koelkast (mevrouw ongeduld) maar maakt het wel lekker zoet en meer vullend!

Processed with VSCO with nc preset

Pancakes

Bij de pancake mix hoef je alleen nog maar water toe te voegen, maar ik heb er dus ook stukjes Oreo doorheen gemixt. Dat heb ik gedaan met een staafmixer zodat het wel een glad beslag werd. Ik heb er wat kleine pannenkoekjes van gebakken zodat je ze goed kunt stapelen.

Frosting

Je kunt de frosting ook van te voren maken, want hij moet eerst nog hard worden in de koelkast. Ook dit is erg makkelijk om te maken, je doet de volgende ingrediënten in een schaal en mixt deze door elkaar:

  • 100 ml magere kwark
  • 25 gr 100% Whey Isolate Vanilla
  • 80 gr crème fraiche light
  • Paar druppels vloeibare smaakstof. Ik heb de Flavdrops Vanilla gebruikt van MyProtein.

Processed with VSCO with nc preset

Dit moet dus nog even in de koelkast. Denk er wel aan dat de pancakes warm zijn en dit koud, dus dat je niet te veel frosting tussen de pannenkoekjes doet want dan loopt het er meteen uit. Je kunt dan de pannenkoekjes gaan stapelen en op de bovenkant nog wat stukjes Oreo doen. Tadaaa: Oreo pancakes!

  • Pro Dynamics Protein Breakfast – €8,99
  • Pro Dynamics 100% Whey Isolate Vanilla – €14,99
  • Pro Dynamics Protein Pancakes €2,49

De producten zijn verkrijgbaar via Kruidvat. Bekijk hier het gehele aanbod aan sportvoeding.

Lizzy van der Hofstad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *