Carrot cake van courgette

Mijn zusje kwam op bezoek en nam courgette-taart mee. Ik dacht ik het begin dat het iets hartigs was, maar het is een ‘zoete’ taart. Ik vind het zelf heel erg naar carrot cake smaken, dus daarom heb ik het recept carrot cake van courgette genoemd. De cake is gezond, maar de topping niet. Je kunt zelf kiezen of je hem met of zonder topping maakt. Ik vind de topping erop heeeeel erg lekker, maar de cake is ook lekker zonder topping.

WhatsApp Image 2017-10-22 at 17.07.13 (1)

Wat heb je nodig?

Voor de taart:
-1 courgette
-2 eieren
-175 milliliter kokosolie
-175 milliliter honing
-350 gram volkorenbloem
-2 theelepels bakpoeder
-2 eetlepels koekkruiden
-Handje gehakte walnoten
-snufje zout

Voor de topping:
-250 gram mascarpone (gezondere optie: kwark)
-60 gram poedersuiker (gezondere optie: honing)
-Citroensap van een halve citroen

Keukenbenodigdheden:
Rasp
-Springvorm

Hoe maak je het?
1. Verwarm de oven voor op 180°C.
2. Rasp de courgette en doe deze in een kom met de eiren, kokosolie en de honing.
3. Doe in een andere kom de volkorenbloem, het bakpoeder, het snufje zout en de koekkruiden en roer dit door elkaar.
4. Meng vervolgens de eerste kom met de tweede kom en schep hier de gehakte walnoten doorheen.
5. Vet de springvorm in met wat kokosolie en giet het mengsel in de springvorm.
6. Zet de taart 45 minuten in de oven.
7. Maak ondertussen de topping door alle ingrediënten door elkaar te mixen.
8. De topping kun je op de taart doen als de taart volledig afgekoeld is, anders smelt deze.

Tip: als je de taart niet in een keer opeet, kun je de topping beter niet in zijn geheel op de taart doen, maar alleen op de stukken die je eet. Zo blijft de taart langer goed.

 

Merel de Goijer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *